[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-ki7v5n3s’ admin_preview_bg=”]

Rožnjača je zakrivljena i prozirna sočiva koja štiti naše prozore u svet od mogućih spoljnih oštećenja, fokusira svetlost i igra veoma važnu ulogu u zdravom vidu. Ako vaša rožnjača propadne zbog povrede ili bolesti kao što su keratokonus, bulozna keratopatija, mi kao Istanbul Med Assist vršimo transplantaciju rožnjače od preminulih donatora kako bismo ispravili vaš vid. Naši oftalmolozi imaju veliko iskustvo i opremljeni su najboljim tehnologijama koje uključuju sve uređaje i alate za vaše specifične hirurške zahteve.

Transplantacija rožnjače je hirurška procedura koju obavljaju naši oftalmolozi, oftalmolozi kako bi uklonili oštećeni ili bolesni deo tkiva rožnjače i zamenili ga zdravim tkivom uzetim od davaoca. Postupak se takođe naziva keratoplastika i može se izvesti samo na delu rožnice ili se celokupno tkivo rožnice može zameniti u zavisnosti od stanja pacijenta. Nakon operacije, vaš vid će se oporaviti, ali morate zapamtiti da je svaki pacijent drugačiji. Vaš vid se može poboljšati u roku od nekoliko nedelja do godinu dana, u zavisnosti od vaše jedinstvene situacije, a ponekad možete osećati da vam se vid pogoršao neposredno pre nego što se poboljša. Naši lekari će primeniti lokalnu anesteziju pre operacije kako bi vam omamili oko, tako da ćete ostati budni tokom operacije, ali neće biti bola.

Tokom transplantacije rožnjače, naši lekari će:

  • Nanesite lokalnu anesteziju
  • Odrežite celu debljinu oštećene ili obolele rožnice
  • Zamenite prednje i zadnje slojeve rožnjače zdravim tkivom

U većini slučajeva operacija traje manje od 1 sata. Možete napustiti bolnicu na dan operacije ili ostati preko noći s obzirom na vaše okolnosti.

U Istanbul Med Assist Assist vaš komfor tokom ili nakon svih vrsta procedura su naš prioritet. Bilo da tražite dodatne informacije, početnu procenu ili drugo mišljenje, ne ustručavajte se kontaktirati nas putem Vhatsappa na +90 530 884 47 22 i javićemo vam se što je pre moguće.
[/av_textblock]