[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-ki7unrc8′ admin_preview_bg=”]

Većina slučajeva transplantacije jetre javlja se kada jetra primaoca pati od hroničnog zatajenja jetre, obično kao posledica ciroze jetre. Međutim, ovaj postupak se retko primenjuje na pacijente koji pate od akutnog zatajenja jetre zbog teških povreda. U Istanbul Med Assist-u, transplantacija jetre se obično vrši sa živim donatorima, jer broj donacija u Turskoj nije dovoljan da bi se osigurala transplantacija jetre. Zbog ovog nedostatka, Turska je na prvom mestu u zemljama koje praktikuju transplantaciju jetre od živih donatora, a nedostatak organa kod preminulih donatora dovodi do toga da medicinske organizacije kao što je Istanbul Med Assist usavršavaju postupak.

Transplantacija jetre znači preživljavanje za pacijente sa oštećenjem jetre, jer ne postoje tehnička sredstva koja bi mogla replicirati funkcije zdrave jetre. Nažalost, transplantacija jetre je jedina nada za njih da se uhvate za život. S druge strane, transplantacija jetre od živog davaoca ublažava faktor gubitka vremena i povećava šanse za uspeh postupka. Budući da primalac i donator mogu biti u susjedstvu jedan s drugim, dio jetre izvađen iz donatora može se prenijeti u roku od nekoliko minuta. Cela operacija se može unapred isplanirati, što značajno smanjuje rizik.

Krvna grupa davaoca-obično člana porodice ili prijatelja – mora biti kompatibilna sa krvnom grupom primaoca i oni prolaze kroz nekoliko procesa evaluacije, kao što su skrining, krvni testovi, fizički pregled i psihološka procena, pre nego što mogu donirati jetru.

Postupak se odvija na sledeći način;

  • Hirurzi uklanjaju deo zdrave jetre davaoca kroz rez u abdomenu.
  • Hirurzi uklanjaju neuspelu jetru od primaoca i stavljaju deo jetre donora.
  • Povezuju krvne sudove i žučne kanale sa novom jetrom.

U Istanbul Med Assist Assist vaš komfor tokom ili nakon svih vrsta procedura su naš prioritet. Bilo da tražite dodatne informacije, početnu procenu ili drugo mišljenje, ne ustručavajte se kontaktirati nas putem Vhatsappa na +90 530 884 47 22 i javićemo vam se što je pre moguće.
[/av_textblock]