Kada moždani udar pogodi mozak, vreme je presudno za vraćanje izgubljenih sposobnosti i samodovoljnosti. Što pre pacijent dobije rehabilitacionu terapiju nakon moždanog udara, veće su šanse da završe određene zadatke i povrate kvalitet života.

Iako se neki ljudi mogu brzo oporaviti, oporavak od moždanog udara može biti dugo i frustrirajuće iskustvo. Posvećenost i spremnost za rad na poboljšanju pomoći će vam da postignete svoje ciljeve. Što pre započnete rehabilitaciju nakon moždanog udara, veća je verovatnoća da ćete povratiti izgubljene sposobnosti i veštine. Trajanje rehabilitacije nakon moždanog udara zavisi od težine povrede i komplikacija posle moždanog udara.

Poslednjih godina robotska rehabilitacija radikalno je poboljšala stanje odraslih i dece sa neurološkim ili mišićno-koštanim poremećajima. Robotska rehabilitacija obećava da će pomoći u izgradnji nezavisnosti pacijenta, a takođe pomaže u kontroli troškova uz poboljšanje kvaliteta života pacijenata.

Robotski ručni treneri su integrisani sa virtuelnom stvarnošću za vraćanje funkcija ruku. Kada je pacijent spreman za trening rehabilitacije donjih ekstremiteta, hodanje brzo počinje sa robotima koji su integrisani u virtuelnu stvarnost.

Od vas će se tražiti da aktivno učestvujete u programu rehabilitacije. U vašoj rehabilitaciji može vam pomoći tim različitih stručnjaka, uključujući lekare, neurologe, medicinske sestre za rehabilitaciju, fizioterapeute, radne terapeute, logopede, psihologe i nutricioniste.

Kao Istanbul Med Assist, mi brinemo o tome da naši lekari procene pacijenta i pruže mu potrebnu specifičnu terapiju što je pre moguće. Uvek smo tu da vam pomognemo da održite svoju nezavisnost i samoodbranu.

Rehabilitaciona terapija moždanog udara uključuje različite vrste tretmana kao što su,

  • Robotska rehabilitacija (Lokomat)
  • Motoričke vežbe (gutanje, vežbe sa loptom za ruke)
  • Magnetna stimulacija mozga
  • Logopediя
  • Psihološko savetovanje
  • Эlektrostimulяciя
  • Vežbe mobilnosti (invalidska kolica, štapovi)
  • Lečenje

U Istanbul Med Assist Assist vaš komfor tokom ili nakon svih vrsta procedura su naš prioritet. Bilo da tražite dodatne informacije, početnu procenu ili drugo mišljenje, ne ustručavajte se kontaktirati nas putem Vhatsappa na +90 530 884 47 22 i javićemo vam se što je pre moguće.