[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kqctlp6n’ admin_preview_bg=”]
This endoscopic procedures for the treatment of obesity are beneficial in patients with a body mass index between 28-40.
[/av_textblock]

[av_toggle_container initial=’3′ mode=’accordion’ sort=’true’ styling=’av-elegant-toggle’ colors=” font_color=” background_color=” border_color=” colors_current=” font_color_current=” background_current=” background_color_current=” background_gradient_current_color1=” background_gradient_current_color2=” background_gradient_current_direction=’vertical’ hover_colors=” hover_background_color=” hover_font_color=” alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kqdgy9vx’]
[av_toggle title=’Injekcija želuca’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-tqbbmb’]
Pregled Injekcija želuca
Zašto se pravi Injekcija želuca?
Koji su rizici Injekcija želuca?
Kako se pripremate za ventrikularni Injekcija?
Šta se može očekivati od Injekcija želuca?
Pre Injekcija želuca
Postupak Injekcija želuca
Nakon postupka Injekcija želuca
Rezultati Injekcija želuca
[/av_toggle]
[/av_toggle_container]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-34adle’ admin_preview_bg=”]

Pregled Injekcija želuca

Očigledno je da su operacije želuca za gojaznost postigle veliki napredak kod pacijenata sa zdravstvenim problemima vezanim za težinu. Ali operacije želuca nisu jedino rešenje za one koji pate od problema izazvanih gojaznošću. Metoda Injekcija želuca može se primeniti na ljude koji nisu gojazni, ali imaju prekomernu težinu i ne mogu da smršaju uprkos ishrani ili vežbanju. Slično tome, gojazni pacijenti koji nisu morbidno gojazni, odnosno indeks telesne mase između 28-40, mogu imati koristi od upotrebe Injekcija želuca. Iako je ovo relativno nova metoda lečenja, poznato je da je efikasna kod pacijenata sa prekomernom težinom koji ne ispunjavaju zahteve barijatrijske hirurgije. Pored toga, pomaže pacijentima da bolje prate ishranu i smanjuju glad.

Gastric injection is an endoscopic procedure

Injekcija želuca se vrši ubrizgavanjem Injekcija  u određene delove želuca endoskopskom metodom. Kao rezultat toga, neki mišići i nervi u stomaku su privremeno paralizovani, slično kozmetičkim aplikacijama za lice. Iskoristivši ovu paralizu mišića i živaca, obezbeđeno je smanjenje izlučivanja hormona apetita, kao i odlaganje pražnjenja želuca. Ovo suzbijanje apetita uzrokuje da pacijent konzumira manje hrane i izgubi težinu. Ovo je izuzetno jednostavan i bezbolan postupak u pogledu primene.

Zašto Se Pravi Injekcija želuca?

Injekcija želuca je tehnika koja se može primeniti na svakoga ko želi da se oslobodi viška kilograma i vodi zdrav način života. To je postupak koji može pomoći ljudima koji pate od prekomerne težine u svom telu, čak i ako nemaju zdravstvenih problema, kao i pacijentima sa zdravstvenim problemima zbog gojaznosti, čak i ako je njihov indeks telesne mase ispod 40. Iako je primena Injekcija želuca, koja ne uključuje nikakve hirurške zahvate, prilično nova, primećeno je da pomaže u gubitku kilograma kod mnogih pacijenata. U stvari, treba naglasiti da medicinski tretmani za mršavljenje nisu prakse koje čudesno uklanjaju višak kilograma ako osoba ne podržava samodisciplinu. Na kraju, bilo bi fantastično misliti da bi bilo koji medicinski postupak popravio situaciju ako osoba ne promeni svoj način života i navike.

Pored toga, treba napomenuti da postoje određeni kriterijumi za Injekcija želuca. Kod morbidno gojaznih pacijenata sa indeksom telesne mase iznad 40, Injekcija želuca neće izazvati značajne promene. Kod pacijenata sa indeksom telesne mase od 28 do 40 koji su blago gojazni ili preteški, smatra se pogodnim za Injekcija želuca. Iako se preporučuje upotreba Injekcija želuca, treba voditi računa da pacijenti koji žele da se podvrgnu proceduri ne mogu da smršaju kroz ishranu i vežbanje. Pored toga, najprikladniji pacijenti za upotrebu su oni koji nisu dovoljno gojazni da bi im bila potrebna operacija i žele da smršaju.

Koji Su Rizici Injekcija želuca?

Supstanca Injekcija se dugo koristi u medicinske svrhe. Nema poznatu štetu i neželjene efekte. Pošto je Injekcija želuca veoma jednostavan za upotrebu, nije primećeno da izaziva bilo kakve probleme u pogledu primene. Pored toga, pošto Injekcija ubrizgan u želudac napušta telo u roku od 4-6 meseci, nije moguće govoriti o bilo kakvom nepovratnom oštećenju. Aplikacija ne šteti nikome osim ljudima sa mišićnim bolestima i alergijama na Injekcija.

Nakon postupka, veoma je važno slediti dijetu koja će biti stvorena u skladu sa ličnim karakteristikama pacijenta. Kao rezultat loše ishrane ili pijenja, aplikacija možda neće raditi i prekomerna težina se može oporaviti. Pacijenti sa problemima opstipacije suočeni su nakon Injekcija želuca. Međutim, ovaj problem se lako može rešiti pomoću omekšivača stolice. Pored toga, treba napomenuti da postoji mali rizik od krvarenja, kao i kod bilo koje injekcije u želudac. S druge strane, Injekcija želuca je mnogo sigurniji od ostalih tretmana mršavljenja.

Kako Se Pripremate Za Ventrikularni Injekcija?

Pacijent ne sme konzumirati hranu ili piće 12 sati pre postupka. Prazan stomak osigurava da pacijent ne povraća tokom endoskopije. Konzumiranje alkohola ili cigareta treba prekinuti 1-2 dana pre uzimanja leka. Pored toga, neke lekove treba izbegavati dan ranije. Na primer, aspirin može izazvati krvarenje tokom operacije. Iz tog razloga, veoma je važno da pacijent u potpunosti obavesti lekara o lekovima koje koristi. Injekcija želuca nije postupak koji zahteva hospitalizaciju, jer traje vrlo kratko vreme i bezbolan je. Međutim, preporučuje se da pacijent bude spreman za bilo kakve probleme koji mogu nastati ili bilo kakve greške u fazi pregleda.

Šta Se Može Očekivati Od Injekcija želuca?

Ne postoji medicinsko čudo koje bi nateralo pacijente da smršaju ako pacijent ne pokaže disciplinu. Iako je apetit potisnut i pridržavanje ishrane postaje lakše, pacijent mora biti psihološki spreman da smrša. U suprotnom, moguće je povratiti težinu koju ste izgubili zahvaljujući postupku. Primećeno je da se ova situacija javlja kod pacijenata koji i dalje konzumiraju prekomerne količine ugljenih hidrata nakon Injekcija želuca. Uz potrebnu pažnju, pacijent daje 10-15% svoje ukupne težine u roku od 3-6 meseci. Međutim, ovi indikatori mogu varirati u zavisnosti od starosti, metabolizma ili vitalne aktivnosti pacijenta.

Pre Injekcija želuca

Pre primene Injekcija želuca, treba obaviti temeljit pregled i testove kako bi se utvrdilo da li je pacijent pogodan za operaciju. Ovo se radi kako bi se izbegli bilo kakvi problemi tokom ili nakon postupka. U ovoj fazi pacijent mora u potpunosti obavestiti lekara o upotrebi leka. Veoma je važno da lekar bude u potpunosti informisan o ovim pitanjima kako bi uspešno sproveo postupak. Ako u porodici postoji genetska bolest, treba ih deliti sa lekarom. Injekcija želuca može biti opasan u smislu davanja pacijentima sa čirom ili gastritisom. Postupak se može obaviti tek nakon lečenja ovih bolesti. Test trudnoće može se primeniti u slučaju da pacijent nije svestan toga. Ako je rezultat pozitivan, postupak se može odložiti ili otkazati.

Nakon što su izvršeni svi potrebni testovi i pacijent je prepoznat kao pogodan za Injekcija želuca, pacijent je informisan o tome kako se pripremiti za postupak. Pacijenta treba upozoriti na gladovanje, konzumiranje alkohola i cigarete. Pored toga, pacijentu se savetuje da se kreće što je manje moguće pre operacije. Zato što pokret utiče na trbušne mišiće na isti način kao i na bilo koji drugi mišić. Tokom operacije, susret sa skraćenim stomakom nije idealna situacija za vašeg lekara.

Postupak Injekcija želuca

Injekcija želuca nije hirurški postupak. Nisu potrebni rezovi. Prvo, pacijentu se daje intravenska opšta anestezija. Postupak je izveden uvek bez intubacije.

Gastric injection endoscopy

Ako se ne pojave prepreke, Injekcija se ubrizgava u određena područja stomaka pacijenta. Ovo je najvažnija faza postupka. Područja primene i upotreba Injekcija mogu varirati od pacijenta do pacijenta. Pored toga, pacijent ne oseća bol i rizik od komplikacija je minimalan. Injekcija želuca je veoma siguran proces i traje oko 20 minuta. Ubrzo nakon završetka procesa ubrizgavanja, pacijent se probudi i odvede u sobu za gledanje.

Nakon Postupka Injekcija želuca

Nakon postupka, pacijent se nadgleda 1-2 sata kao mera predostrožnosti. Lekar vrši poslednju kontrolu i pacijentu se daje tečna hrana. Nakon toga će se izvršiti pražnjenje. Nema potrebe za hospitalizacijom. Pacijent nema problema sa bolom ili povraćanjem. Ipak, čak i ako se pojavi bilo koji problem poput ovog, može se prilično lako izlečiti. Tada se pacijenti mogu vratiti u svoj svakodnevni život. Pošto je postupak neinvazivan, on ne utiče na pokretljivost pacijenta.

Jedan uspeh postupka nije dovoljan. Promena načina života, navika u ishrani i pijenja pacijenta dolazi u igru nakon toga. Ishrana pacijenta mora biti regulisana na takav način da se sačuvaju dobijeni rezultati. Opet, uzimajući u obzir životni stil i navike pacijenta, nutricionista mora odrediti odgovarajuću ishranu. Da bi se održalo celokupno zdravlje pacijenta i koristi od postupka, pacijent mora često da stupi u kontakt sa svojim nutricionistom i sledi njegove savete. Pacijent treba da se drži podalje od brze hrane, masne i slatke hrane i pića. Budući da će želudac biti teško probaviti takvu hranu i ova vrsta hrane će dugo ostati u stomaku kao rezultat Injekcija želuca, to može dovesti do bolesti kao što su gastritis ili čir. Kao rezultat toga, konzumiranje zelene hrane omogućava želucu da lakše probavi hranu, a pacijentu je lakše izgubiti težinu.

Rezultati Injekcija želuca

Injekcija želuca je jeftinija i sigurnija medicinska procedura u poređenju sa operacijom želuca. Posledice operacije počinju da se manifestuju u roku od 3-4 dana. Najmanje 4 do maksimalno 6 meseci trbušni mišići su delimično paralizovani. Međutim, pražnjenje želuca se odlaže i pacijent ima osećaj sitosti. Pošto se apetit smanjuje ako pacijent ne jede kada se oseća puni, počinje lako da gubi višak kilograma. Pored toga, velika prednost je što je Injekcija želuca ponovljiv postupak. Ako pacijent i dalje treba da izgubi još malo težine nakon postupka, može se ponoviti do 3 puta.

Obesity Surgery - Gastric Injection - Sleeve Gastrectomy

Konačno, sve dok pacijent prati preporuke nutricioniste, brine se da ostane aktivan tokom dana i ne zanemaruje sport, Injekcija želuca može u potpunosti da se oslobodi viška kilograma. Ako pacijent redovno posećuje lekara i dijetetičara, sve komplikacije koje mogu nastati tokom procesa mršavljenja mogu se sprečiti. Uspešan završetak procesa i prestanak gojaznosti zavise od odlučnosti i discipline pacijenta.

U Istanbul Med Assist Assist vaš komfor tokom ili nakon svih vrsta procedura su naš prioritet. Bilo da tražite dodatne informacije, početnu procenu ili drugo mišljenje, ne ustručavajte se kontaktirati nas putem Vhatsappa na +90 530 884 47 22 i javićemo vam se što je pre moguće.
[/av_textblock]

[av_toggle_container initial=’1′ mode=’accordion’ sort=” styling=’av-elegant-toggle’ colors=” font_color=” background_color=” border_color=” colors_current=” font_color_current=” background_current=” background_color_current=” background_gradient_current_color1=” background_gradient_current_color2=” background_gradient_current_direction=’vertical’ hover_colors=” hover_background_color=” hover_font_color=” alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kqfq2jh2′]
[av_toggle title=’Gastric Injection’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-lnan4j’]

n the Gastric injection method, we inject a toxin substance with an endoscopic procedure, into the intramuscular parts of the stomach. The procedure takes approximately 10-15 minutes.

Read More
[/av_toggle]
[/av_toggle_container]

[av_gallery ids=’15805′ style=’thumbnails’ preview_size=’medium’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’medium’ columns=’2′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’animations_off’ av-small-hide=’aviaTBav-small-hide’ av-mini-hide=’aviaTBav-mini-hide’ alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-ki7sl5zk’ admin_preview_bg=”]

[av_gallery ids=’15805′ style=’thumbnails’ preview_size=’medium’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’medium’ columns=’1′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’animations_off’ av-desktop-hide=’aviaTBav-desktop-hide’ av-medium-hide=’aviaTBav-medium-hide’ alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-ki7sl5zk’ admin_preview_bg=”]